Onze coaches


Didier Anthonis

Didier omschrijft zich graag als een Mindful Nature Connector. Binnen Chowa geeft hij zowel de basis mindfulness training als meer specifieke trainingen aan jongvolwassenen en volwassen, begeleidt hij bosbaden en gaat hij aan de slag met beide technieken in individuele coaching. Recentelijk voegde hij daar ook de persoonlijkheidstool Lumina Spark aan toe. 

Als gepensioneerd officier bij de Belgische krijgsmacht heeft hij al meer dan 20 jaar ervaring met het lesgeven en begeleiden van jonge rekruten en kaderleden in communicatie en leiderschapsvaardigheden. Hij coördineerde als lid van het mentaal fitheidsteam binnen het departement gezondheid en welzijn het concept Mindful Defence. Zelf gaf hij hiervoor mindfulness trainingen aan militairen en leidde mindfulness trainers voor Defensie op. De vaardigheid om aandacht te schenken aan het huidige moment, het hier en nu, is onlosmakend verbonden met een leven in balans. Dit kan via een mindfulness training of door een bosbad waar de natuur en in het bijzonder het bos een ware hulpbron kan zijn. Ook in de coaching zal het huidige moment en de natuur een centrale plaats innemen. 

Kwalificaties

  • Certificatie Mindfulness trainer (Instituut voor Aandacht en Mindfulness)
  • Certificatie Mindfulness supervisor (Lot Heijke Mindfulness - NL)
  • Postgraduaat Coachen van ontwikkelingsprocessen (Katholieke Hogeschool Limburg-Hasselt)
  • Certificatie Shinrin Yoku Gids (Shinrin Yoku Academy - NL)
  • Certificatie Lumina Spark Practitioner (Management Spark)

Jurn Anthonis

Jurn is werkzaam als Rouw- en Verliescounselor sinds 2021. Hij is gespecialiseerd in levend verlies, voornamelijk door zijn eigen ervaringen met spina bifida, een aangeboren aandoening die zijn leven heeft gevormd op een manier die ik graag deel om anderen te helpen. 

Als Rouw- en Verliescounselor begeleidt hij cliënten in het omgaan met verlieservaringen, van welke aard dan ook. Hij hanteert hier bij een empathische en inzichtelijke benadering om hen te helpen bij het verkennen en accepteren van de veranderingen die een verlieservaring met zich meebrengt. 

Naast zijn werk als Rouw- en Verliescounselor bij Chowa is Jurn ook actief als Educatief Medewerker bij Vereniging voor Spina Bifida & Hydrocephalus vzw, waar hij zich inzet voor personen met spina bifida en hun omgeving. Dit werk stelt hem in staat om direct betrokken te zijn bij de levens van  mensen die soortgelijke obstakels tegenkomen.

Zijn passie ligt in het bieden van een veilige ruimte voor mensen om gevoelens van verlies en aanpassing te verkennen, terwijl hij tegelijkertijd een positieve boodschap van veerkracht en groei uitdraagt. Hij gelooft dat elk verlies een kans biedt voor persoonlijke groei en dat er altijd manieren zijn om een vervullend en zinvol leven te leiden, ongeacht de omstandigheden.

Kwalificaties

  • Professionele Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More)
  • Getuigschrift Gezins- en Kindercoach (Syntra)
  • Postgraduaat Rouw- en Verliescounseling (PXL)

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen.